Wasmachine

Sommige wasmachines gaan wel 15 jaar of langer mee. Andere wasmachines zijn al na een paar jaar kapot. Heb je een nieuwe wasmachine nodig? Veel wasmachines hebben nu een ecoprogramma. De belofte is dat de wasmachines zuiniger zijn met energie. Het blijkt onverwacht een ander voordeel te hebben.

Uit testen blijkt dat ecoprogramma’s nauwelijks electriciteit besparen en dat het langer duurt voordat de was gewassen is. Maar het langere wassen heeft wel een positieve bijwerking. De was wordt zeer goed schoon. Als het je om besparen gaat, kun je waarschijnlijk beter de instructies op de wasmiddelverpakking lezen. Veel mensen gebruiken namelijk te veel wasmiddel.

Kijk voor besparen ook naar de centrifugetoerental. Hoe meer hoe beter. Met een goede centrifuge komt je was droger uit de wasmachine. Dus je was is sneller droog en je wasdroger doet er minder lang over (dus bespaar je op je electriciteitsrekenening!).

Spoelprestaties worden bij de wasmachines nauwelijks benoemd. Toch is dat wel interessant omdat veel mensen last hebben van wasmiddelen. Gelukkig hebben veel wasmachines tegenwoordig de mogelijkheid voor een extra spoelbuurt. Aangezien dat meer stroom kost, adviseren wij om dat alleen te gebruiken bij kleding wat op de huid gedragen wordt.

Welnu wat zijn de beste wasmachines voor je geld?

Beste wasmachines

Miele staat bekend als duur, maar ook als zeer goed. Uit testen blijkt dat ook. De Miele W5929WPS is een zeer complete wasmachine met een keur aan wasprogramma’s voor sportkleding, zijde, knuffeldieren, vitrage etc. Wascapaciteit van 7 kilo, centrifuge 1600 toeren en heeft een doseersysteem dat ervoor zorgt dat er niet te veel wasmiddel verbruikt wordt. Over de betrouwbaarheid van Miele is dan ook niks te klagen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook de beste wasmachine.

Een iets voordeligere Miele is de Miele W5821. Een goede, stille en veelzijdige wasmachine met speciale wasprogramma’s. De wascapaciteit is 7 kilo met een centrifuge van 1400 toeren.

De Miele W5723 heeft een wascapaciteit van 7 kilo met een centrifuge van 1400 toeren.

Beste koop wasmachine

De Whirlpool Nevada 1400 is als beste koop een stuk voordeliger dan drie beste wasmachines. Wast goed schoon, spoelt synthetische was goed door (katoen matig) en is zuinig (3 kilo was mogelijk). Capaciteit is 7 kilo en centrifugetoerental van 1400.

Heb je een groot gezin met heel veel was, dan is een wasmachine met een grotere capaciteit handig. Een goede wasmachine met 8 kilo capaciteit en is de Bosch WAS28443NL. De wasmachine wast goed schoon, centrifugeert prima (1400 toeren) en heeft diverse speciale wasprogramma’s.

Wasmachine/wasdroger combinatie

Als je weinig ruimte hebt dan is een wasdroogcombinatie misschien iets voor jou. Met zo’n twee in één apparaat (wasmachine en wasdroger) kun je best goed wassen. Drogen is wat traag maar je bespaart wel veel ruimte. En als je er niet te veel was instopt valt het best mee met het droogresultaat.

Een goede is de Miele WT2780WPM. Wassen én drogen van 3 kilo wasgoed binnen anderhalf uur (maximale wascapaciteit 5,5 kilo)! Centrifugetal 1600 toeren. Prijzig in de aanschaf, maar zuinig in gebruik.

De Hotpoint Ariston AQM8D49U is een stuk betaalbaarder. Wast en centrifugeert goed en maakt weinig lawaai bij het drogen. Maximale vulcapaciteit wassen 8 kilo. Als je je wasgoed wil wassen en drogen in één keer dan is de maximale wascapaciteit 6 kilo. Centrifuge 1400 toeren.

Wasmachine bovenlader

Miele W604 wasmachine bovenladerVoor bovenladers heb je minder ruimte nodig en er hoeft minder was in want de capaciteit is ook minder. Dat is op zich niet nadelig, want daardoor was je ook zuiniger (stroom, water, wasmiddel). De normale voorladers zijn kwalitatief beter en er kan veel meer in, maar als je weinig ruimte hebt, is een bovenlader wasmachine erg handig. De beste wasmachine bovenlader is de Miele W604.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.