Wasmachine test Consumentenbond maart 2011

Sommige wasmachines gaan wel 15 jaar of langer mee. Andere wasmachines zijn al na een paar jaar kapot. Heb je een nieuwe wasmachine nodig? Opvallend is dat veel wasmachinefabrikanten schermen met allerlei termen en beloftes zoals zeer zuinig en eco. Of de wasmachines dat kunnen waarmaken is soms de vraag. Dus wat is dan de beste wasmachine en wat is een beste koop (goede prijs kwaliteitsverhouding)? De Consumentenbond heeft de wasmachines getest.

Wasmachine test:
Miele W5929WPSDe beste wasmachine is een zeer complete wasmachine met een keur aan wasprogramma’s voor sportkleding, zijde, knuffeldieren, vitrage etc. Wascapaciteit van 7 kilo, centrifuge 1600 toeren en heeft een doseersysteem dat ervoor zorgt dat er niet te veel wasmiddel verbruikt wordt. Over de betrouwbaarheid van Miele is dan ook niks te klagen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook de beste wasmachine: de Miele W5929WPS.

De top drie van de beste wasmachines wordt volledig door Miele beheerst. De Miele W5821 en de Miele W5723 hebben de tweede en de derde plaats in de test gehaald en zijn iets voordeliger in aanschaf.

Whirlpool Denver 1600 wasmachineDe beste koop wasmachine is een stuk voordeliger dan drie beste wasmachines. Wast goed schoon, spoelt redelijk, centrifugeert goed, gaat zuinig met energie om en geeft duidelijke informatie (zoals resttijdindicatie). De beste koop wasmachine is de Whirlpool Denver 1600.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente test.