Wasmachine test Consumentenbond maart 2012

Er zijn veel wasmachines te koop in allerlei prijsklassen. Heb je de extra’s wel nodig? Waar moet je op letten als je een wasmachine koopt en wat is de beste wasmachine en wat is de beste koopMeer informatie…

Test wasmachines Consumentenbond november 2011

Als je een nieuwe wasmachine koopt, let dan op het ecoprogramma als een hele schone was wilt. Het blijkt namelijk dat ecoprogramma’s vaak beter schoon wassen Op zich logisch, want ecoprogramma’s hebben vaak een langere wastijd (gecombineerd met een lagere temperatuur). Wat is de beste koop wasmachine?Meer informatie…

Goedkope wasdroger test Consumentenbond september 2011

De goedkope wasdrogers zijn afvoerdrogers. Voor een afvoerdroger heb je een leiding nodig om de vochtige lucht naar buiten af te voeren. Je kan natuurlijk ook een afvoerslang uit een open raam hangen. Wat is de beste afvoerdroger? De Consumentenbond heeft de wasdrogers getest.

Test afvoerdrogers:
afvoerdroger Indesit IDV75Weliswaar zijn andere wasdrogers zuiniger in gebruik, maar door de lage aanschafprijs is de voordeligste wasdroger toch wel de Indesit IDV75.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.

Wasmachine test Consumentenbond maart 2011

Sommige wasmachines gaan wel 15 jaar of langer mee. Andere wasmachines zijn al na een paar jaar kapot. Heb je een nieuwe wasmachine nodig? Opvallend is dat veel wasmachinefabrikanten schermen met allerlei termen en beloftes zoals zeer zuinig en eco. Of de wasmachines dat kunnen waarmaken is soms de vraag. Dus wat is dan de beste wasmachine en wat is een beste koop (goede prijs kwaliteitsverhouding)? De Consumentenbond heeft de wasmachines getest.

Wasmachine test:
Miele W5929WPSDe beste wasmachine is een zeer complete wasmachine met een keur aan wasprogramma’s voor sportkleding, zijde, knuffeldieren, vitrage etc. Wascapaciteit van 7 kilo, centrifuge 1600 toeren en heeft een doseersysteem dat ervoor zorgt dat er niet te veel wasmiddel verbruikt wordt. Over de betrouwbaarheid van Miele is dan ook niks te klagen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook de beste wasmachine: de Miele W5929WPS.

De top drie van de beste wasmachines wordt volledig door Miele beheerst. De Miele W5821 en de Miele W5723 hebben de tweede en de derde plaats in de test gehaald en zijn iets voordeliger in aanschaf.

Whirlpool Denver 1600 wasmachineDe beste koop wasmachine is een stuk voordeliger dan drie beste wasmachines. Wast goed schoon, spoelt redelijk, centrifugeert goed, gaat zuinig met energie om en geeft duidelijke informatie (zoals resttijdindicatie). De beste koop wasmachine is de Whirlpool Denver 1600.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente test.

Test wasdroogcombinaties Consumentenbond december 2010

Wasdroogcombinaties zijn beter dan een aantal jaar terug. Wassen is net zo goed als een soortgelijke aparte wasmachines. Bij het drogen valt het op dat de wasdroogcombinaties trager zijn en dat het nogal kreukt. Je bespaart wel veel ruimte. Dus als je kleinbehuisd bent, lijkt het een goede keuze. Maar wat is de beste wasdroogcombinatie? De Consumentenbond heeft de wasdroogcombinaties getest.

Wasdroogcombinatie test:
Miele WT2780WPMBeste wasdroogcombinatie is de Miele WT2780WPM.

Hotpoint Ariston AQM8D49UEen stuk betaalbaarder en het was en centrifugeert goed en maakt weinig lawaai bij het drogen: Hotpoint Ariston AQM8D49U.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente tests.

Test wasmachines Consumentenbond november 2010

Wasmachines moeten de was schoonmaken en schoonspoelen. Dat laatste gaat niet altijd goed. Wasmachines gaan namelijk steeds zuiniger om met water. En met minder water, spoel je ook minder wasmiddel weg. Een extra spoelbeurt instellen, helpt dan. Wat is de beste wasmachine, wat is de beste koop wasmachine en wat is een voordelige keus? De Consumentenbond heeft de wasmachines getest.

Test wasmachines:
Miele W5929WPSDe beste wasmachine is een zeer complete wasmachine met een keur aan wasprogramma’s voor sportkleding, zijde, knuffeldieren, vitrage etc. Over de betrouwbaarheid van Miele is dan ook niks te klagen. Het kost wel wat, maar dan heb je ook de beste wasmachine: de Miele W5929WPS.

Whirlpool Denver 1600 wasmachineDe beste koop wasmachine is een stuk voordeliger dan de Miele. Wast goed schoon, spoelt redelijk, centrifugeert goed, gaat zuinig met energie om en geeft duidelijke informatie (zoals resttijdindicatie). De beste koop wasmachine is de Whirlpool Denver 1600.

Indesit IWC5145Een voordelige keus wasmachine is de Indesit IWC5145.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente tests.

Test wasdrogers (condensdrogers) Consumentenbond september 2010

Als het buiten wat natter begint te worden, krijg je de was nauwelijks meer droog. Een wasdroger kan dan best handig zijn. Je hebt wasdrogers waarbij je een afvoer nodig hebt en je hebt wasdrogers waar de condens in een bakje wordt verzameld. De zogenaamde condensdrogers kun je overal in huis plaatsen. Wat is de beste condensdroger? De Consumentenbond heeft de wasdrogers getest.

Test wasdrogers-condensdrogers:
Miele T8937 WP EcoComfort wasdrogerBeste condensdroger is de Miele T8937 WP EcoComfort.

Het nieuwe topmodel Miele condensdroger is de Miele T8827 WP.

Whirlpool AWZ7660 wasdrogerVoordelige keuze wasdroger is de Whirlpool AWZ7660.

Een nieuwer model wasdroger is de Whirlpool AWZ 7777.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente tests.

Test wasmachine Consumentenbond maart 2010

Wasmachines worden vaak niet helemaal gevuld. Grote gezinnen hebben veel was, maar het gros van de huishoudens heeft niet zo veel was. Op zich is een grote wastrommel best handig voor bijvoorbeeld een dekbed, maar als je dat niet nodig hebt, is het wel een stuk onzuiniger. De wasmachine test van de Consumentenbond is nu aangepast aan dit gebruik. Dus wat is dan nu de beste wasmachine en wat is de beste koop wasmachine van de Consumentenbond?

Test wasmachine:
Miele W5723 wasmachineBeste wasmachine uit de test is een wasmachine van Miele. Wassen, centrifugeren doet deze wasmachine als de beste en het is ook het meest zuinig qua verbruik van water en energie. Er hangt echter wel een prijskaartje aan. Maar de beste wasmachine is de Miele W5723.

Een recenter model is de Miele W5929WPS.

Whirlpool Denver 1600 wasmachineBeste koop wasmachine is de Whirlpool Denver 1600.

Indesit IWC5145 wasmachineVoordelige keus wasmachine is de Indesit IWC5145.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente tests.

Test wasdrogers (afvoerdrogers) Consumentenbond september 2010

Als je een luchtafvoer hebt voor je drogers dan ben je wel voordeliger uit. Luchtafvoerdrogers zijn namelijk relatief goedkoop. Maar wat is de beste afvoerdroger? De Consumentenbond heeft de wasdrogers getest.

Test wasdrogers-afvoerdrogers:
AEG Lavatherm 37850 wasdrogerBeste afvoerdroger is de AEG Lavatherm 37850.

UPDATE
Deze test is oud. Kijk hier voor de laatste recente test en beste koop.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste recente test en de mooiste aanbieding.