Wasdroger

Wasdrogers ook wel droogtrommels genoemd zijn heel makkelijk. Ze drogen volledig automatisch je wasdgoed door er droge lucht heen te blazen. De vochtige lucht wordt dan afgevoerd via een buis/slang door een raam/gat in de muur (afvoerdrogers) of opgeslagen in een reservoir (condensdroger).

Een relatief nieuw fenomeen zijn de warmtepompdrogers. Ze werken technisch wat anders dan condensdrogers, maar het komt er op neer dat zij eigenlijk hele zuinige condensdrogers zijn.

Belangrijk in de keuze van een wasdroger is hoe zuinig ze zijn, hoe lang het duurt voordat je was droog is, hoe lang de wasdroger meegaat en hoe stil de wasdroger is.

Beste wasdroger

De Miele T8827 WP is een stille en degelijke warmtepompdroger met een maximale capaciteit van 7 kilo.

Beste koop wasdroger

De Zanussi ZTH485 is een betaalbare warmtepompdroger. Niet echt stil, maar wel zeer zuinig.

Beste condensdroger

Een goede condensdroger is de AEG T75280 AC. Met een maximale capaciteit van 8 kilo kun je er veel was in drogen.

Voordelige condensdroger

De Whirlpool AWZ 7777 is een voordelige condensdroger met een maximaal vulgewicht van 7 kilo. Droogt snel en je maakt de filter eenvoudig schoon.

Voordelige afvoerdroger

De Indesit IDV75 is een eenvoudige afvoerdroger met een maximale capaciteit van 7 kilo. Als je al een afvoer hebt voor een wasdroger is dit een zeer voordelige aanschaf.

Conclusie

Zoek je een stille wasdroger, kies dan voor de Miele wasdrogers. Warmtepompdrogers zijn weliswaar duurder en langzamer dan gewone condensdrogers, maar zijn ongeveer de helft zuiniger. Voor een gemiddeld gezin scheelt dat jaarlijks een paar tientjes maar als je bijvoorbeeld drie keer per week je was droogt, dan kan dat al snel honderd euro per jaar schelen. Droog je niet zo vaak, dan is een gewone condensdroger een stuk betaalbaarder.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test