TV

Televisies zijn erg veranderd de afgelopen jaren. Het beeld is een stuk beter geworden en het energieverbruik is lager (LED achtergrondverlichting). Ook kun je meer met je tv. Zo kun je met je tv het internet op en zelfs 3D kijken is betaalbaar. En met de vele aanbiedingen is het best interessant om eens naar een nieuwe tv te kijken.

Wat is de beste tv om te kopen? Deze koopgids helpt je in je keuze door uitleg van de TV termen en een overzicht van de beste TV’s!

De belangrijkste overwegingen voordat je een TV koopt zijn:
a. Hoe groot wil je je TV hebben?
b. De ingebouwde tuner en digitale tv?

Hoe groot wil je je TV hebben?

Hoe groter hoe beter? Bedenk wel dat een grote tv wel heel erg dominant in je huiskamer is. En bij een hele grote televisie heb je ook een grote huiskamer nodig om niet met je neus op het scherm te zitten. Vergelijk het met de bioscoop. Daar wil je ook niet op de eerste rij zitten. Bedenk dus eerst waar je je TV in je kamer wil plaatsen. Op basis van de afmetingen van je kamer weet je dan hoe groot je TV maximaal kan zijn. Ga uit van 10 cm afstand per inch schermdiagonaal. Een gemiddelde huiskamer is zo’n 30 M2. Dan heb je meestal wel genoeg aan een 32 inch/81 cm grote tv en kun je maximaal een 40 inch/102 cm grote televisie plaatsen.

Overigens is dit een vuistregel en afhankelijk van de beeldkwaliteit. Hoe beter de beeldkwaliteit, hoe dichter je op het beeld kan zitten.

Ingebouwde tuner en digitale tv?

Op een grotere televisie zie je eigenlijk alle onregelmatigheden in het beeld. Voor veel mensen is dit het moment om over te stappen op digitale televisie. Je krijgt dan van de kabelmaatschappij of Digitenne een apart kastje met eigen afstandsbediening (digitale tuner) welke je op de televisie moet aansluiten. Veel televisies hebben ook een ingebouwde digitale tuner. Voordelen van een ingebouwde tuner is dat je geen aparte afstandsbediening nodig hebt en dat de losse tuner geen extra stroom gebruikt (sommige losse tuners zijn berucht om hun standbye verbruik). Nadeel is dat je de extra functies van digitale tv niet kan gebruiken zoals interactieve televise (zoals films kijken of uitzending gemist).

Voor de meeste mensen heeft een ingebouwde tuner de voorkeur. Het werkt heel simpel.
1. Je ingebouwde tuner moet geschikt zijn voor digitale tv van jouw kabelmaatschappij of Digitenne
2. Je hebt een zogenaamde Conditional Access Module (CAM) nodig om de smartcard van je televisieabonnement erin te stoppen

De CAM kun je verkrijgen bij je Digitenne/kabelmaatschappij en op hun websites kun je ook kijken of jouw tv geschikt is voor digitale televisie ofwel CI+ certificering heeft:
a. Ziggo gecertificeerde televisies
b. UPC gecertificeerde televisies
c. Digitenne gecertificeerde televisies

Beste tv

De beste 32 inch televisie is de Samsung UE32ES6710.

De beste 40 inch televisie is de Philips 40PFL8007.

De beste 46 inch TV is de De Samsung UE46ES7000.

Beste koop tv

Ben je op zoek naar een goede en betaalbare televisie?

De beste koop 37 inch televisie is de Samsung UE37ES5500. Veelzijdige TV met goede geluidskwaliteit en eenvoudig te bedienen.

Beste koop 46 inch televisies zijn de Samsung UE46ES5500 en de Samsung UE46EH5300.

Samsung UE46ES5500. Scherp beeld en goed helder geluid. Gebruikersvriendelijk en je kunt er mee internetten en apps gebruiken.

Ook een beste koop 46 inch tv is de Samsung UE46EH5300.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.