Tablet

Iedereen wil tegenwoordig een iPad hebben. Leuk en handig. Veel mensen vragen zich in eerste instantie af wat ze er mee moeten, maar als ze het eenmaal hebben, willen ze niet meer zonder. Maar zijn er inderdaad betere tablet dan de iPad van Apple of moet je toch gewoon een iPad nemen?

Een tablet is reuze handig. Het apparaat is zo aan zodat je direct je email kan controleren en beantwoorden en makkelijk en snel iets op internet kan opzoeken. En een tablet is erg leuk omdat je er leuke en handige apps (programmaatjes) op kan zetten. Vaak gratis en soms tegen een kleine vergoeding. Ook kun je op je tablet ook boeken lezen. Al kun je daarvoor beter een ereader nemen. Dat leest toch wat rustiger.

Bij de keuze van een tablet moet je op een aantal zaken letten:

  1. Het besturingssysteem. Ofwel ga je voor de iPad of een Google tablet?
  2. b. De schermgrootte: 10 inch is thuis handig, maar onderweg is 7 inch misschien handiger.
  3. c. Het geheugen: 16GB lijkt veel, maar met zo veel leuke apps zit je tablet zo vol. En niet alle tablets hebben een uitbreidbaar geheugen!
  4. d. Internetverbinding: Een tablet met WIFI kan je overal waar WIFI is gebruiken, maar met 3G kun je ook via een data abonnement op nog meer plekken internetten.

Tablet met de meeste apps

Op dit moment zijn er zo’n 400.000 apps voor de iPad en zo’n 250.000 apps voor de Android tablets.

De iPad is wel duur maar is zeer gebruikersvriendelijk en op de iPad draaien gewoon de meeste apps.

Nadelen zijn dat je geen Flash websites op kan bekijken en voor je updates moet je de iPad nog wel koppelen aan een PC! En let goed op hoeveel geheugen je neemt, aangezien het geheugen niet uitbreidbaar is van de iPad.

Beste Android tablet

In rap tempo komen er steeds meer apps voor de Android tablet. De verwachting is dat Android Apple gaat inhalen. Overigens kun je niet op elke Android tablet alle apps draaien. Sommige (goedkopere) Android tablets zijn technisch wat minder zodat niet alle apps voor de tablet beschikbaar zijn.

De beste Android tablet is de Samsung Galaxy Tab 10.1. Een groter (10 inch) en helderder scherm dan de iPad en door Swype (tekst invoeren via bewegingen) kun je zeer snel email beantwoorden. De accu is uistekend en je kunt er Flash websites op bekijken. Het 16GB geheugen is niet uitbreidbaar.

Een voordeligere goede Tablet is de Asus Eee Pad Transformer TF101. Iets zwaarder maar het geheugen is uitbreidbaar via MicroSD kaartjes.

Tablet voor onderweg

De 10 inch tablets zijn relatief licht (tussen de 500 en 800 gram), maar een compactere tablet zou best handig kunnen zijn. De HTC Flyer is een snelle 7 inch tablet met een 3G verbinding zodat je overal mobiel kan internetten via een data abonnement.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.