Stofzuiger

Als je regelmatig de stofzuigerzak en filters vervangt gaan stofzuigers best lang mee. Maar op een gegeven moment moet je dan toch een nieuwe stofzuiger kopen. Veel mensen kijken dan naar hete aantal Watt maar dat zegt eigenlijk niks. Waar moet je dan op letten bij het kopen van een stofzuiger?

Ondanks een hoog aantal Watt kan een stofzuiger best moeite hebben met stofzuigen. Zo hebben veel stofzuigers moeite om een tapijt/vloerbedekking goed stofvrij te maken. Een andere aandachtspunt is het bedieningsgemak. Zo zijn sommige stofzuigers net iets makkelijker op de trap.

Ook maken sommige stofzuigers nogal veel herrie. Als je dat storend vindt, is dat een aandachtspunt.

En kies je voor een zakloze stofzuiger of ga je voor een gewone stofzuiger.

Stofzuigerzakken

Het vervangen van filters en stofzuigerzakken kan aardig in de papieren lopen. Een stofzuigerzak kost al snel een paar euro. Het frequent verwisselen is wel aan te raden omdat een stofzuiger met een volle zak minder goed zuigt. Hiermee nemen de kosten wel toe. Een zakloze stofzuiger is dan een uitkomst. Je bespaart immmers op de stofzuigerzakken. Toch kiezen veel mensen niet voor een zakloze stofzuiger.

Zakloze stofzuiger of toch een gewone stofzuiger?

Veel mensen vinden namelijk het legen van een stofzuiger een vies klusje en het blijkt dat zakloze stofzuigers vaak meer geluid produceren. Qua zuigprestaties kun je best kiezen voor een zakloze stofzuiger. Goede zakloze stofzuigers zuigen als de beste stofzuigers.

Beste koop stofzuigers

De Electrolux Ultraone Z8820 is een zwaargewicht. Samen met een Siemens stofzuiger de beste stofzuiger. Zuigt als de beste, stil en goede filter.

Beste koop stofzuigers

De Siemens VS07G1666 zuigt ook als de beste stofzuigers en is voordeliger in aanschaf. Zuigt als de beste en is relatief stil.

Beste zakloze stofzuiger

De beste zakloze stofzuiger is de Dyson DC37 Animal turbine. Meeste zakloze stofzuigers hebben problemen met tapijt en huisdierenharen. De Dyson DC37 Animal turbine heeft hier geen problemen mee.

Beste stofzuiger voor linkshandigen

Linkshandig? Dan Miele S6290 de beste stofzuiger. Stil, compact en zuigt goed. Ideaal voor linkshandigen. Zo is bijvoorbeeld de compacte behuizing aan beide kanten voorzien van een zuigbuishouder, zodat de zuigbuis en de handgreep afzonderlijk rechts en links in het huis vastgehaakt kunnen worden. Hierdoor kan de stofzuiger comfortabel gedragen worden door zowel rechts- als linkshandigen.

Voordelige keuze stofzuiger

Ook een beste koop is de AEG AJM 6820 JET MAXX. Een goede stofzuiger, maakt wel relatief veel geluid maar is zeer voordelig aan te schaffen.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.