Smartphone

Als mensen een nieuwe telefoon kopen, kopen ze tegenwoordig bijna altijd een smartphone. De populairste smartphone is de Apple iPhone, toevalligerwijs ook de duurste smartphone. Maar andere smartphones zijn soms zelfs kwalitatief beter. Dus lees even verder om te bepalen wat voor jou de beste smartphone is.

Eigenlijk zijn smartphones kleine computertjes met een eigen besturingssysteem. Elk besturingssysteem heeft zijn eigen eigenschappen en belangrijker nog zijn eigen aanbod van applicaties. Dus de keuze voor een smartphone hangt nogal samen met wat je er mee wil doen.

Smartphone met de meeste apps

Ongeacht het besturingssysteem kun je met elke smartphone wel mobiel internetten, muziek luisteren, foto’s en filmpjes maken. Het aanbod van applicaties is het allergrootst op de iPhone. Dus als het gaat om de leukste spelletjes en grappige apps dan is de iPhone de beste keuze. Ook de beste keuze voor mensen die een smartphone willen welke ‘zo makkelijk mogelijk is’ en door speciale functies is de iPhone zelfs geschikt voor slechtzienden te maken. En als je foto’s maken ook belangrijk vindt, is dit de beste smartphone voor jou.

Smartphone met de beste foto’s

Nokia probeert zich haar smartphones te onderscheiden met fotografie. Dat is zeker goed gelukt, want met 41 megapixels kun je zelfs inzoomen zonder kwaliteitsverlies. Dat kan geen andere smartphone. Helaas draait het op Symbian zodat je wel minder apps tot te beschikking hebt. Als je dat belangrijk vindt, kun je beter de iPhone nemen.

Veel telefoonmakers maken een smartphone gebaseerd op Android van Google. Momenteel zijn er meer apps op de iPhone dan voor de Android smartphones, maar het aantal groeit rap. En je hebt veel meer keuze in smartphones van goedkoop tot kwalitatief zeer goede smartphones.

Technisch beter dan de iPhone is de Samsung Galaxy S III. Deze smartphone draai op Android. Het beeldscherm is met 4,8 inch zeer groot en is zeer scherp en helder (ook bij zonlicht). Groot (uitbreidbaar) geheugen zodat je veel apps kan downloaden en foto’s en filmpjes zijn kwalitatief goed op deze smartphone. Internetten gaat snel en makkelijk en met Swype maak je zo je berichten. Dus wil je de beste smartphone dan kies je voor de Samsung Galaxy S3.

Daarnaast heb je smartphones van Blackberry en Windows Phone Smartphones maar het aantal apps voor deze smartphones is zeer gering. Als je voor veel leuke en handige apps gaat, dan kies je voor de iPhone of een Android smartphone.

Smartphone met toetsenbord

Een touchscreen is handig, maar bij berichtjes is een toetsenbord soms best handig. Zeker als je veel berichten verstuurd.

De Blackberry staat natuurlijk bekend als de ideale telefoon voor tekstberichten. Via Ping kun je gratis berichten versturen naar andere Blackberry gebruikers en als je Whatsapp installeert kun je ook gratis berichten via Whatsapp versturen naar Whatsapp gebruikers op een iPhone, Android, BlackBerry and Nokia smartphones.

De BlackBerry Bold Touch 9900 is een BlackBerry smartphone. De smartphone ligt lekker in de hand en heeft naast de touchscreen bediening een qwerty toetsenbord.

Degelijke smartphone

Smartphones zijn door hun grote beeldscherm en electronica kwetsbaar voor stof en water. Veel mensen nemen daarom een goedkope reserve gsm. Maar je kunt ook een smartphone nemen welke stof- en waterbestendig is. De Samsung Galaxy Xcover is een Android smartphone en voldoet aan de IP67-norm. Beelscherm is bestand tegen krassen en deze smartphone is waterproof tot 1 meter diep voor maximaal 30 minuten.

Voordelige smartphone

Een voordelige keuze smartphone is de Samsung Galaxy Mini 2.

Smartphone dataverbruik

Als je een smartphone neemt, neem dan ook een data abonnement. Als je thuis gewoon wifi gebruikt om je updates en apps te downloaden en onderweg alleen berichten verstuurd en internet (en niet te veel video’s via Youtube bekijkt) heb je aan een klein data abonnement wel voldoende (denk aan de 200-500 MB per maand).

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.