Laptop

Als je een laptop gaat aanschaffen heb je veel keuze. Verschillende laptop merken, maar ook allerlei laptop computer termen. Toch hoeft de keuze van een laptop niet zo moeilijk te zijn. Wat is de beste laptop voor jou?

Eigenlijk is het heel simpel. Waarvoor ga je de laptop gebruiken, waar ga je de laptop gebruiken en hoeveel geld wil je aan je laptop uitgeven?

De meeste mensen overschatten wat ze nodig hebben. Natuurlijk is een krachtige laptop sneller, maar voor internetten, email, spelletjes en Facebook en Hyves voldoen eigenlijk alle laptops. Doe je meer, dan is een krachtigere laptop wel handig. Let dan op de processor, de hoeveelheid geheugen en de videokaart. Bedenk dan wel dat de laptop duurder wordt en vaak ook letterlijk zwaarder. Koop niet een laptop voor de toekomst. Tegen de tijd dat je het nodig hebt, kun je al lang een betere laptop kopen voor (veel) minder geld.

Als je een laptop voor onderweg nodig hebt, moet de laptop niet te zwaar zijn. Vaak heeft zo’n laptop een kleiner scherm. Immers een kleiner scherm is minder zwaar. Maar dat betekent ook dat je minder op je laptop scherm ziet. Dus als je met mobiel bedoelt dat je de laptop van boven naar beneden haalt, dan maakt het extra gewicht niks uit. Ga dan voor de relatief goedkopere laptops met een groter scherm. Een ander aandachtspunt voor de mobiele laptop is de accu. Bekijk hoe lang je met een accu op je laptop kan werken. Onderweg een stopcontact vinden is niet altijd eenvoudig.

Natuurlijk is het eenvoudig om de beste laptop te kopen als je budget onbeperkt is. Maar de meeste mensen willen toch de beste prijs kwaliteitsverhouding, kortom de beste koop laptop.

Beste laptop:

De beste laptop als je op zoek bent naar een krachtige laptop voor thuis, op kantoor en onderweg is een Ultrabook. Ze zijn duur maar daar krijg je wel wat voor. De Asus UX31A-R4003 is een dunne en lichte laptop (1,3 kilo) gehuld in een stevige aluminium behuizing. Het heeft een 14 inch Full HD IPS-beeldscherm waardoor je alles helder ziet (ook bij zonlicht). De snelle Intel Core i7-processor gecombineerd met een 256 GB SSD-schijf en 4 GB geheugen zorgen ervoor alle programma’s vlot draaien en ook snel opstarten. Binnen twee seconden start deze laptop weer op. Met deze laptop kun je overal lang en snel werken. Kortom de beste mobiele laptop is de Asus UX31A-R4003.

Een laptop met alles erop en eraan. Echt mobiel is het niet. Dus voor een laptop voor onderweg kun je beter een andere laptop kopen, maar deze laptop kan wel alles. Gaming, 3D films, allemaal geen probleem. Niet gek als je bedenkt wat er allemaal in de laptop zit. Wat dacht je van een Intel Core i7-processor, 8GB intern geheugen en 2TB (dus 2.000GB) harde schijf, een 17,3 inch Full HD-resolutie beeldscherm (mat, hierdoor heb je geen last van reflectie). NVIDIA GeForce-videokaart en 2 ingebouwde Bang & Olufsen luidsprekers en een subwoofer. Dat wordt dus genieten tijdens het gamen, films kijken of muziek luisteren.

Beste koop laptop:

Goede en prijstechnisch gunstiger zijn de volgende beste koop notebooks: Lenovo IdeaPad G580-MBBF2MH, Acer Aspire M3-581T-32364G34Mn en HP Pavilion dm1-4100ed.

Voordelige keuze laptop:

Ben je op zoek naar een goedkope laptop? Wil je iets meer laptop dan een netbook, maar wil je gewoon internetten, emailen, youtube filmpjes kijken en eenvoudige spelletjes spelen? Voor de meeste mensen is een goedkope laptop eigenlijk krachtig en snel genoeg. Wat is een betaalbare (en toch goede) laptop?

De Toshiba Satellite C850-1CF is een laptop met een aangenaam toetsenbord, Intel Core i3-processor, 4GB intern geheugen en 320GB harde schijf. Meer dan voldoende om foto’s te bewerken, draadloosinternetten, e-mailen en social media bij te houden. Het 15,6 inch beeldscherm is voorzien van een glanzende laag, zodat je geniet van een helder beeld bij films en spelletjes. Via de HDMI-poort kun je de laptop aansluiten op je TV.

Wil je een groter beeldscherm. Dan is de Acer Aspire V3-771-33116G50Makk met 17 inch beeldscherm een voordelige keuze laptop.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.