Koelkast

Heb je een nieuwe koelkast nodig? Of heb je een nieuwe diepvries nodig? Ook al zijn ze niet kapot, dan kan het toch lonen om ze te vervangen.

Kleine koelkasten zijn best handig om erbij te hebben. Je zet ze zo neer. Maar let op het stroomverbruik. Met name de goedkopere koelkasten gebruiken veel stroom. Als je een hele oude koelkast of diepvrieskastje hebt, is het misschien handig om ze te vervangen. Modernere koelkasten/diepvrieskasten zijn een stuk zuiniger. Denk een compressor en betere isolatie. Je verdient zo eigenlijk je nieuwe koelkast terug door de besparing op je stroomrekening.

Dus wat is de beste koelkast, wat is de beste diepvries (kast) en wat is de beste koelvriescombinatie?

Beste kleine koelkast

Een kleine koelkast ofwel een tafelmodel koelkast. Verbazingwekkend hoe lang ze mee kunnen gaan. Maar koelkasten verbruiken veel stroom, ook de kleine koelkasten! Een zeer zuinige kleine koelkast is de AEG Santo 51600 TSW0.

Beste kleine vrieskast

Beste kleine koelkast is de Miele F12020S. Vrijstaande vrieskast (zet je zo op je koelkast), energie klasse A++, netto inhoud 101 liter, vario room, 4 vriesladen, electronische temperatuur instelling.

Een beste koop diepvrieskastje is de Whirlpool AFB 601 AP.

Beste koelvriescombinatie

Met een goede koelvriescombinatie ben je een stuk zuiniger uit (energiebesparing). Let ook op dat je een no frost koelvriescombinatie neemt. Met No frost ontstaat er geen condens en dus ook geen rijp of ijs. Dus hoef je de vriezer niet te ontdooien. Pas wel op dat je koelvrieskast no frost heeft voor het vriesgedeelte én het koelgedeelte.

De beste koelvrieskasten zijn de LG GB-7143AVRZ, LG GB-7138PVXZ en LG GB-7138AVXZ.

Nog zuiniger en ook met no frost voor koel- en vriesgedeelte is de Liebherr CBNPes 3756-20.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.