Doorlopende reisverzekering test Consumentenbond februari 2012

Een doorlopende reisverzekering is al goedkoper dan een losse reisverzekering vanaf twee weken vakantie per jaar voor gezinnen met kinderen. Voor een stel is de vuistregel drie weken per jaar. Natuurlijk kun je de goedkoopste reisverzekering kiezen, maar het gaat er natuurlijk ook om of alles dan ook verzekerd is. Dus kijk even goed wat de beste doorlopende reisverzekering voor jou is.

Denk aan opsporings- en reddingskosten (wandelen in de bergen bijvoorbeeld), wintersport (als je gaat skiën), geneeskundige kosten (handig in ‘dure’ landen als Amerika) en pech onderweg (vervangende auto). Ook zijn er verschillen tussen wat verzekeraars uitkeren bij het claimen van verlies van bagage. Zo heb je doorlopende reisverzekeringen met of zonder eigen risico en gelden er voor veel vergoedingen een maximum bedrag. Wat is de beste doorlopende reisverzekering en wat is de beste koop? De Consumentenbond heeft de doorlopende reisverzekeringen getest.

Test doorlopende reisverzekering:

Beste doorlopende reisverzekering heeft geen eigen risico bagage, je reisduur mag maximaal 90 dagen zijn, heeft werelddekking, geneeskundige kosten en wintersportdekking. Annuleringsverzekering als optie. De beste doorlopende reisverzekering is de Univé Comfort.

Een stuk goedkoper, maar komt ook als beste uit de test is de doorlopende reisverzekering van Univé. Eigen risico bagage (50 euro), je reisduur mag maximaal 90 dagen zijn, heeft werelddekking, geneeskundige kosten, wintersportdekking, vervangende auto, annuleringsverzekering. De premie is wel hoog, maar dan heb je ook de Aegon Vakantie-Jaarverzekering.

Beste koop doorlopende reisverzekeringen zijn:

  • SNS Bank Europa Plus
  • SNS Bank Europa
  • Mondial Assistance Budget

Met een gezin met kinderen wat twee keer per jaar op vakantie gaat (zomer en wintersport) is voor mij de beste doorlopende reisverzekering de Univé Comfort.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.

Laat wat van je horen

*