Camera

Natuurlijk kun je met je smartphone best aardige foto’s nemen. Maar voor echt mooie foto’s heb je toch een echte fotocamera nodig. Fotocamera’s zijn er in verschillende maten. Zo heb je een compactcamera, spiegelreflexcamera en zogenaamde hybride systeemcamera’s. Welke camera moet je nou hebben?

Ga je voor de beste fotokwaliteit, dan moet je een spiegelreflexcamera hebben. De lenzen en de sensor welke in spiegelreflexcamera zitten, zorgen voor de mooiste foto’s. En ook spiegelreflexcamera’s kunnen volautomatisch foto’s maken. Nadeel is dat zij relatief prijzig zijn en vrij groot. Dan is een compactcamera toch een stuk kleiner. Een tussenvorm bestaat ook.

Beste spiegelreflexcamera

Ben je op zoek naar de beste kwaliteit foto’s. Kies dan voor een spiegelreflexcamera.

De beste spiegelreflexcamera voor de amateurfotograaf is de Nikon D7000.

Zijn je handen wat kleiner dan is de Canon EOS 1100D een betere keuze. Goede fotokwaliteit en kleurweergave ook bij weinig licht. Zeer goede zoeker en beeldstabilisator.

Als je voor het eerst gaat fotograferen met een spiegelreflexcamera kun je het beste een niet gelijk de duurste spiegelreflexcamera nemen. Leer eerst fotograferen en je zult merken dat je dan pas toe bent aan een duurdere camera (als dat al nodig is).

Goede compactcamera

Een voordelige keuze compactcamera is de Canon Ixus 115 HS. Goedkoop, overtuigende beeldkwaliteit en snelheid.

Waterbestendige fotocamera

De beste waterbestendige fotocamera is de Panasonic Lumix DMC-FT2. Beste waterbestendige fotocamera is waterbestendig tot 10 meter, vorstbestendig tot -10C,schokbestendig tot 2 meter en stofbestendig. Voor het optimale gebruik van de DMC-FT2 zijn de drie meest voordelige outdoor-scénes samengevoegd en als Beach&Surf mode toegevoegd op de mode-toets aan de bovenzijde van de camera. Bij het opnemen van video schakelt de LED verlichting automatisch in, dit zorgt voor prachtige onderwater- of nachtopnames. De 14.1-megapixel DMC-FT2 bevat een 28mm groothoek Leica lens met 4.6x optische zoom (35mm equivalent: 28-128mm). Door de 28mm groothoeklens legt u zowel weidse landschappen als groepsfoto’s in een kleine ruimte vast.

Kleine compactcamera

Wil je altijd een compactcamera bij je hebben. De Canon Ixus 220 HS is zeer dun en heeft toch 5x zoom, Full HD, goede fotokwaliteit en goede filmkwaliteit en zeer goede gezichtsherkenning.

Spiegelreflexcamera of compactcamera

Relatief compacte camera’s die wel net als spiegelreflexcamera’s kwalitatief goede foto’s maken. Deze camera’s zijn spiegelloos en kunnen dus een stuk compacter zijn. Je kunt ze net als een spiegelreflexcamera handmatig instellen maar ze werken ook volautomatisch. En door de betere sensor en betere lenzen krijg je erg mooie foto’s.

De Olympus PEN E-PL2 is erg mooi met vol- en halfautomatische programma’s dus zeer gebruikersvriendelijk. Zeer compact maar toch echt wel een spiegelreflexcamera.

De Sony Alpha Nex-5 is ook zeer compact (beeldstabilisatie in het objectief in plaats van in de body), antistofsysteem, geweldige beeldkwaliteit en snelle beeldverwerking.

Op GoedkopeAanbieding.nl vind je de laatste test.